Resan hit..

Den här butiken har en lång resa bakom sig. 2010 började det med en webbutik ihop med systern. Vi sålde mkt i industristil som var så inne då.. kånkade stora verkstadsskåp vi hittat i någon gammal nedlagd bilverkstad och sålde dom i ett nafs så fort webbutiken öppnade. Fick blodad tand o åkte runt, köpte industristolar fr gamla logement, franska industrilampor fr Suedeco mm mm. Rotade i lador och hittade trasiga möbler som vi gav ett andra liv.. Renoverade och målade. Vi hade roligt! Höll på så i ca två år. Sedan kom verkligheten ikapp. För mycket jobb utan att kunna leva på det. Vi gick tillbaka till våra gamla jobb, gav upp..

Sedan gick en tid och så kom vår mamma på den goda idén att vi kunde sälja ifrån hennes uthus. Mamma var pensionär och kunde stå i butiken sa hon om vi kunde sköta det bakom. Så blev det. En sommarbutik i Sikhall vid vägen ner till stranden och oj vad det vände! Vi fick besök långväga ifrån och det var återigen roligt. Vi sålde allt från himmel till jord. Mycket gamla bruksföremål, bra att ha saker till sommarstugan, inredning i fransk lantstil, retro .. ja verkligen allt möjligt! Man sa att det var lite som ett museum att komma till oss.. Sakerna väckte känslor för de påminde om ens barndom. Vi hade många nostalgiska samtal kring saker man minns från förr.. många ting vred och vände vi på för att förstå vad det använts till.. Härifrån kommer jag. En levande butik med mycket liv, man pratar o skrattar, känner tillsammans kring saker man minns. Det var som att komma hem till oss för ja mamma bodde ju där, men också för att det var en liten personlig butik. Vi lärde känna våra kunder och ni kom ofta förbi om så bara för en pratstund. Ni gamla kunder från förr är därför så saknade. Saknar de där stunderna. Ja det gör mamma med ska ni veta!

Snart öppnar jag igen i Hedefors bruk i Lerum. 1 maj siktar vi på! En butik som är lite annorlunda från uthuset i Sikhall, men känslan vill jag ha kvar. Ni ska känna er som hemma. Jag kommer koka kaffe. Ni kan hänga där. Så är jag van att ha det.. Ser så mycket fram emot att träffas. Ha en fin dag!

 /Therése